it takes a fool to remain sane





Idag är det valborg men trots det sitter jag hemma i myskläder och klinkar på gitarren. Känns så otroligt skönt att stanna hemma idag, är alldelles för trött för att göra någonting alls. Ikväll blir det att kolla på dåliga tv-serier och äta choklad. Hoppas ni får en fin kväll! puss!

running back and forth






Det senaste dygnet har jag spenderat hemma hos Lova. Igår kväll spelade vi alfapet, åt choklad, myste och hade högläsning ur feministboken. Imorse vaknade vi, till vår stora förvåning, av starkaste solen skinandes in genom fönstret. Utomhus var det rena rama sommarvärmen så det blev frukost och solning på gräsmattan. Efter en tur till biblioteket för låna diverse intressanta böcker om klimatfrågor och feminism åkte jag hem. Näst i tur en springtur och nu sitter jag här, inväntandes middag. Ha en fin lördagskväll! ♥

MOVE, LEARN, EAT







Blev så himla sugen på att resa och se världen när jag såg dessa helt fantastiska filmer. Vill upptäcka platser utanför vårat globaliserade västerlänska Europa, även om det självklart också är väldigt fint. Åh, vad jag älskar att drömma mig bort om framtiden.

fem favoriter - fina ting i mitt rum

Hej kära vänner! Nu lagom till helgen tänkte jag börja med någonting nytt som jag kallar fem favoriter. Jag kommer i några inlägg framöver visa upp mina fem favoriter inom ett visst ämne. Här kommer den första delen! puss

mina fem favorit ting i mitt rum:


Min minibongo från Lanzarote. Emma skrattade otroligt mycket åt mig för att jag fastnade för denna, men det var det värt. Även om den inte kommer till användning särskilt ofta är den väldigt fin för ögat.


Min wall-of-stuff där jag sätter upp allt från kvitton och biljetter till dikter och fotografier. Blir alltid så nostalgisk när jag kollar på den. Åh fina den.


Mina två jordglobsjulgranskulor som inte alls används som julgranskulor utan bara hänger i mitt rum för att dom är så otroligt charmiga. Ett jordklot i miniformat liksom, vad mer kan man säga?


Min bokhög men bästa böckerna. Så sorgligt när jag blir tvungen att lämna tillbaka några av dom till biblioteket. Just nu läser jag Hål i huvudet av Jenny Järgarfeld.


Bästa tomma Kusmiburkar som inte bara är otroligt fina utan luktar helt fantastiskt.

+ min världskarta, men den har ni ju sett tusen gånger redan.

vendredi, le jour aprés jeudi et mercredi.



Idag är det en onsdag som olyckligtvis har känts som en torsdag. Idag har jag besökt tandis (d.v.s. tandläkaren på ren svenska), haft sovmorgon, köttat i skolan, haft S.N.U.S.-möte där vi åt kakor och vindruvor och cyklat hem i ett relativt vårigt väder för att sedan avsluta kvällen med risotto, franska plugg och min tebalja. Life feels good. Imorgon är det torsdag som följs av fredag = kärlek.

monday









Min cykeltur hem från skolan i bildformat. Har äntligen förstått mig på förtjusningen att cykla och fota samtidigt! Så himla mycket roligare! Nu blir det lite plugg eller kanske bakning, simma lugnt kompisar.

utlopp för kreativitet




För några veckor sedan hade jag friluftsdag i skolan där man fick själv välja bland lite olika aktiviteter. Jag, som är långt ifrån att vara någon konstnär, bestämde mig för att bege mig till Lindbacke och måla. Är så otroligt stolt för att jag lyckades måla någonting över huvudtaget, även om det inte är mer än vad ett dagisbarn skulle ha åstadkommit. Fick utlopp för lite kreativitet.

I skrivande stund sitter jag och äter godaste kombon: äppelbitar, hallon, nötter och kokos. Kommer nog aldrig tröttna på det. Nu ska jag dyka ner i min bok. Ha det gött! ♥

söndagsångest




söndag, sista dagen på lovet. smått ångestladdat.

Jag har spenderat denna dag ute på altanen och skrivit en bokanalys. Skönt att få det gjort även om det kanske inte är det roligaste. Imorgon är det skola igen, men nu är det inte många veckor kvar till sommarlov, sol , picknickar i grippeparken, festivalliv och jobb. Längtar som en tok. Nu är det dags för lite systergos. Ha en fin kväll, puss! ♥

tre nya ting

Jag är nu hemkommen från Stockholm. Här är tre nya saker jag har införskaffat:



Finaste grön&vit-prickiga klänningen från monki som jag troligtvis kommer spendera 90% av kommande sommardagar i.



Ett par svarta shorts som, trots att det bara fanns en enda storlek kvar, passade som ett smäck. Dessa är från Urban Outfitters.



Bästa jacka/kofta/kavaj från Monki. Känns som jag hör hemma på en cirkus när jag har på mig den, vilket känns galet kul.

blåbärspaj och solsken


Efter lite förmiddagsplugg och otroligt god lunch mötte jag upp min bästa helene som jag inte träffat på alldeles för länge.



Vi satte oss inne på Hellmans och fikade. Jag åt godaste blåbärspajen.



Allting var så fint och somrigt där inne i växthuset. Finaste blåa himlen.

Imorgon ska jag åka iväg till Stockholm med min Lov

something gets to die when something lives



10 saker jag tycker om:
Leva festivalliv.
Soliga sommardagar.
Baka cupcakes och andra söta ting.
Att resa.
Att åka tåg.
Fina klänningar.
Gosa med finaste vännerna.
Köpa nya kläder.
Att skriva.
Att fotografera.

9 saker jag tycker mindre om:
Att vara uttråkad.
"Dageninnanprov - ångest".
Framtidsplaner som går i kras.
När verklighetstänket tar över drömmar.
Läsa oroväckande artiklar om människor som far illa.
Att bli sjuk dagen innan man ska göra någonting jätte viktigt.
Giriga och egoistiska människor.
Misslyckande.
Osäkerhet.



8 bloggar jag läser:
HannaPee

7 saker jag vill göra i framtiden:
Åka jorden runt.
Volentärjobba i Tanzania.
Vara au-pair i Paris.
Jobba med någonting jag verkligen älskar.
Bo i en fin lägenhet i en favorit stad.
Vara lycklig.
Plugga journalistik eller dylikt.



6 filmer jag tycker om:
500 days of Summer.
Slumdog millionaire.
Amelie de Montmartre
Livekonserter på dvd från favoritkonserterna. (räknas det?)
Igelkottens elegans, även om den är tusen gånger bättre i bokform.
Juno.

5 saker jag är rädd för:
Existentiella frågor.
Att förlora någon nära.
Ormar.
Rymden.
Misslyckande.



4 ord som beskriver mig:
Glad.
Drömmande.
Stark personlighet.
Lycklig.

3 saker jag ser fram emot:
Fredag, då jag ska till Stockholm.
Sommarlov.
Resten av mitt liv.



2 snygga kändis-killar:
Dan i Gossip Girl.
Håkan Hellström.

1 bra låt:
Islands & Shores - Deportees

gibraltar










Sedan vi hördes sist har jag: ätit smaskig middag med gosiga vänner, sovit över hos en av mina favoritpersoner och spillt kaffe på hennes lakan vilket har blivit lite utav en tradition, pluggat ihjäl mig, fått påsklov, åkt på roadtrip med emma och emilia, ätit amerikanska pannkakor med hallon och mycket mycket mer.

Nu beger jag mig hem till farmor och farfar för fika och mys. Ha en fin lördag! ♥ 

fått påsklov, fått efterlängtade betyg,

RSS 2.0