similar minds think alike






sommareufori

Idag har jag blivit brun, dansat afro och bakat morsdagstårta. Här ovan bjuder jag på en liten sommarlista à la Sara. Imorgon är det back to reality, tur att jag bara har två lektioner. woop woop.

Sov sött! ♥

les fleurs





Dagens tre bästa:
+ solen skiner.
+ loreeen!!
+ åtta skoldagar kvar till sommarlov.

Dagens tre sämsta:
- allergi.
- att jag måste spendera i alla fall några timmar inne vid datorn och skriva. 
- rummet måste städas.

In lust, we trust



Lördag. Idag ska jag skriva artikel, mysa på café och jobba kväll. Synd att himlen täcks av stora moln, jag som hade tänkt spendera resterande tid i en solstol med världens bästa bok. Aja, man kan ju inte få allt. Ha en fin dag!


en sådan där dag som bara känns helt rätt





Nu är jag hemma från en otroligt mysig, men ack så händelserik, dag. Jag har bland annat suttit i gräset och solat åtskilja timmar i Norrköping, ätit glass och pannkakor och shoppat men även lyckas tappa min mobil i marken som gjorde att den bokstavligentalat gick sönder i två bitar och så blev vårt tåg inställt vilket innebar en väntetid på två timmar, två timmar som tack och lov blev otroligt mycket roligare än vad vi förväntat oss. Är så glad över att ha en sådan fin vän som Lilja. ♥

Ett litet hej från mig och jordgubbsplantan





Här kommer ett litet hej från mig och jordgubbsblommorna som börjat blomma! Nu är allt plugg ÄNTLIGEN avklarat och imorgon kommer bli världens bästa dag för jag ska först spontan följa med lilja till Norpan och sedan på eftermiddagen möta upp Disa för fika! Can't wait!

Ha det fint! pussss

One last time





Idag ska jag hålla mitt sista tal och sedan lämna in min sista rapport, men sedan är allt plugg denna termin helt klart! Jag kan inte fatta känslan ikväll när jag kan checka för det sista i kalendern. Ikväll kommer tusen stenar jag haft på hjärtat detta år lätta och jag kommer känna mig fri. Jag har efter otroligt mycket möda och slit klarat av ettan med fantastiska betyg och jag är otroligt stolt över mig själv, men nu är det äntligen sommar. åååh, sommar.

colours of the sky

För er som känner mig vet om att jag har en sådan otrolig kärlekt till klänningar. Här nedan har jag samlat alla mina favoriter med en liten anekdot om dem. Simma lugnt!


Kanske en av de finaste klänningarna jag någonsin skådat. Denna gick jag och kände på i flera veckor innan jag köpte den. Jag minns hur jag brukade "råka" cykla förbi Indiska för att se den i skyltfönstret. Nu är den i alla fall min och ska användas för första gången på skolavslutningen. När jag har på mig denna skapelse känner jag mig som en blandning av en flicka från 50-60 talet och en glass, härligaste kombon!


I nästan samma utsträckning som jag älskar klänningar älskar jag prickigt. En prickig klänning är därför den perfekta kombinationen! Denna är från H&M och egentligen inte särskilt speciell på något vis, trots det gillar jag den verkligen. Skön och fin.


Denna har ni ju fått träffa på ett antal gånger i inlägg under. Den är i alla fall från Monki och utgjorde en kärlek-vid-första-ögonkast-känsla. Kallar den ironiskt nog för svettklänningen, bara för att den på nått sätt framkallar svett. haha. Annars, är den världens bästa.


En dag förra sommaren när jag jobbade i Kalmar sprang jag in på Monki där för att fördriva lite lunchtid. Då fann jag denna på rean, för endast 75 kronor om jag inte minns fel. Den får representera att fina klänningar inte behöver vara dyra.


Förrförra årets skolavslutningsklänning som jag köpte för dyra pengar. Tycker den är fantastiskt fin även om den inte kommer till användning särskilt ofta. Jag minns att jag köpte den från någon inte så särskilt etablerad hemsida men vågade chansa för att jag gillade den så mycket, och se så bra det blev! Det här är en sådan klänning som blir finare och finare med åren.


Köptes i Tallin och har sedan dess använts alldeles för få gånger. Blir sur på mig själv varje gång jag ser den för att den spenderat för många dagar på galjen. I sommar ska jag dock ändra på det. Jag älskar det fina mönstret och den fina ryggen, att den är lite längre och att den får mig att känna mig som Elsa Billgren.


Går under beteckningen Båtklänningen för sitt mönster och modell. Jag köpte den förra året när jag gick i nian och skulle ha avslutningsmiddag med skolan. Började kvällen med alldeles för höga klackar som sedan byttes ut till svarta tygskor med vita strumpor i. Minns endast att jag kände mig som en jive-dansös för 50-talet och det tackar man ju inte nej till!


Denna sydde jag för cirka ett år sedan och har sedan inte använts särskilt ofta på grund att jag helt enkelt växt ur den. Den framkallar dock massor av känslor. Jag minns hur jag satt där och sydde, sprättade och sydde igen och var allmänt sentimental för att det var så fysiskt och psykiskt påfrestande. Detta är nog en av de få svarta och vita klänningarna jag äger, som ni kanske märkt hittills älskar jag ju färg och mönster.


Detta är den såkallade Guldklimpsklänningen. När jag köpte den blev det en livlig debatt, främst från min sida, vad de små figurerna på klänningen verkligen var. En del tyckte stenar, en annan studentmössor. Jag bestämde mig sedan för att det var guldklimpar bara för att det kändes gosigt. Älskar den gula färgen och att den verkligen skriker sommar.


Ännu en Monkiklänning som bara är helt fantastisk. Jag och Emma satt och kollade på deras hemsida och blev blixtkära. Lyckligtvis befann sig Lova i Stockholm just denna dag och kunde införskaffa den åt oss, vi stackare som bor i Nyköping utan Monki. Sitter i skrivande stund i den, bästa bästa.


Sist men inte minst min finaste banankläning. Denna spenderar jag i stortsett alla sommardagar i. Minns så väl hur mycket jag tvekade när jag köpte den. Skulle jag verkligen använda den? Någonting som såhär i efterhand känns som en väldigt dum fråga. Älskar att känna mig sådär töntigt barnslig på ett fint sätt när jag har på mig den. Bästa känslan när man precis har solat och sedan slänger på sig denna för att gå och köpa glass.

Har ni någon favorit?

ice dream



Namn:
Sara Jändel
Piercingar: Smått igenväxta hål i öronen.
Tatueringar: Nej, men man vet ju aldrig vad framtiden har att erbjuda.
Längd: Strax över 1.60.
Skostorlek: Runt 39.
Hårfärg: Ljustblont på sommaren och mörkare blont på vintern.
Fräknar: Endast sommarfräknar och dem uppskattar jag mycket.
Motto: "man måste dö några gånger innan man kan leva"
Kär? I livet? JA!
Önskar du att du bodde någon annanstans?
Har en tendens att alltid drömma mig bort till andra ställen såsom Paris, Indien, Afrika osv. men på grund av att jag bara är 17 trivs jag bra där jag är.
Tycker du att du är attraktiv? Jovars!
Vilket schampo använder du? Ska man veta sånt??
Vilken parfym använder du? Ingen! Är smått allergisk mot parfym och tycker det är så jobbigt att gå runt och nysa konstant så det går tyvärr inte.
Vad är du rädd för? Har en extrem hatkärlek till alla extensiella frågor, får en klump i magen varje gång det kommer på tals även om det är otroligt spännande.
Gillar du att tvätta? Ja, det är faktiskt mysigt. Det luktar gott i alla fall.
Gillar du berg- och dalbanor? Ja, kanske inte de allra läskigaste men dem som framkallar pirr i magen och skratt.



Senaste…
Filmen du hyrde? Älskar att hyra film! Förra gången blev det En dag.
Filmen du köpte? Jag tror inte jag har köpt en enda film i hela mitt liv faktiskt.
Låten du hörde? The Vaccines - Blow it up, är på nu.
Låten du laddade ner? Spotify forever.
Personen du ringde? Mamma.
Personen som ringde dig? Helene!
TV-program du såg? Gossip girl. Jag kan liksom inte rå för att jag tycker om detta egentligen patetiska program!
Person du tänkte på?
Allt för många!



Favorit...
Sak att göra?
Vara på festival, äta massor av goda saker, fota, sy, baka och umgås med mina hjärtan.
Sport? Dans och gymnastik.
Dryck? Grönt te på vinterhalvåret och annars mjölk.
Kläder? Prickiga klänningar, har allt för många.
Film? Amelie de Montmartre, Slumdog millionaire, 500 days of Summer mm.
Serie? Debatt, Gossip girl, Grey's Anatomi.



Har du någonsin...
Gråtit över en pojke?
Ja.
Gråtit över en flicka? Ja.
Ljugit för någon? Ja.
Varit i slagsmål? Never!
Blivit arresterad: Nej, tack och lov! 
Träffat någon från internet IRL? Nej, jag tror faktiskt inte det.



Senaste…
Boken du läste?
Nörd som man är läser jag tre böcker på en gång: Stina om Stina och konsten att intervjua, KliMAT frågan på bordet och Underjordiska timmar.
Personen du fick e-mail av? Twitter.
Personen du fick brev av?
Från SF Sergel innehållande min skrivbok som jag av misstag tappade bort när jag var där. Så himla fint att någon tog sig tid att skicka tillbaka den hem till mig.
Personen du fick sms av? Emma.
Gången hela din familj åt middag tillsammans? Då alla varit på resande fot till och från hela veckan var det nog förra veckan.
Saken du köpte? Finaste och bästaste skolavslutningsklänningen som jag inte kan ta mina ögon ifrån.

we're happening






weheartit.com

Förutom att plugga galet så spenderar jag dagarna med att skopa glass nere i hamnen på mitt livs bästa jobb, peppa inför hultsfredsfestivalen, mysa, skatta och prata om allt ute på altanen med min finaste lilja, skriver artiklar till tidningen, dricka mjölk och njuta av att om mindre än tre veckor har jag total frihet, ochmindre än fyra veckor tills jag befinner mig i Hultsfred för att leva festivallivet med mina finaste. gaah livet!

Simma lugnt!

dance like you've never danced before


När vi mötte på Armand på peace&love förra året, peppen!

Idag har jag jobbat mitt allra första pass och nu är jag SÅHÄR nöjd! Det gick jättebra, verkligen över all förväntan. Att sälja glass i hamnen framkallar så himla mycket sommarkänslor! Nu är det tack och lov inte långt kvar till sommarlov och frihet. Nu väntar ytterligare någon timme plugg innan jag, emma, lilja och helene ger oss iväg till Katrineholm för att se Armand Mirpour. Pepp!

lyckodag



Idag har jag haft värsta lyckoruset, anledningarna till det är följande:
♥ Jag har köpt min skolavslutningsklänning som är så fin att jag dööööör, gaah.
♥ Markus Krunegård har släppts till Hultan!
♥ Det var 20 grader och strålande sol ute! Känslan av att känna solen bränna mot huden, måste jag säga något mer??
♥ Jag har äntligen förstått vad en exponentialfunktion är, vilket är hjälpsamt inför fredagens matteprov.
♥ Jag har ätit kakor, glass, vindruvor och mörkchoklad.
♥ I helgen ska jag jobba för första gången på Aktersnurran samt se Armand Mirpour och Elsa Billgren = peppad helg!

Simma lugnt kompisar!

RSS 2.0