I'm better when I don't think





värmer min kalla novemberkropp med rooibos te, pratar franska högt för mig själv och funderar över julklappar. om några ynka veckor är det jullov och det ser jag så himla mycket fram emot.

pussar!

himlen är gjord av sten




bilder från stockholm, förra helgen.

jag vill bara säga att jag är så himla glad att det faktiskt finns människor ute i den stora världen som tar sig tid att klicka in på min blogg trots att uppdateringen är så himla dålig, så tack till er!

idag är det lussebullsbak som står på schemat innan jag beger mig in mot stan för mys med min fina lilja och sedan åka till magasinet för att kolla när hon spelar där. så himla skönt att äntligen få träffa henne igen! ungefär tre veckor är alldelles för länge för att vara ifrån sin gos. hoppas ni får en trevlig helg och trevlig 1:a advent! pussar

lova 16 år!



idag fyller min fina vän lova år och det ska vi fira såklart! lova är antagligen den mest galna, omtänksamma och underbaraste person jag känner. i love you! grattis grattis grattis grattis grattis fina du! ♥

himmelsk eufori, biskvier och prestationsångest



Idag var himlen helt magiskt brinnande, röd, gul, blå, rosa, orange. Jag blev helt lyrisk. Tänk att lite färger kan göra en på så gott humör. I skolan hade Lova en överraskning, hon hade nämligen stannat och köpt biskvier på sin cykeltur på morgonen. Jag blev så lycklig! Äntligen fick vi provsmaka päronbiskvi som smakade som sommar och piggelin och så den hedliga chokladbiskvien såklart. Namnam.

Nu ska jag ta tag i det dumma historia arbetet. Helt sjukt hur ett skolarbete kan få en yr i huvudet och så får man en stor klump i magen varje gång man tänker på det. Vad spelar det för roll egentligen? dumma dumma dumma prestationsångest.

pussar!

äppelpaj med vaniljsås





Det senaste dygnet har jag spenderat tillsammans med min fina helene. Vi har främst sytt men även invigt den nya biografen, ätit äppelpaj och gosat! Tanten i sybutiken sa att hon kände igen mig så nu känns det som om jag har gått och blivit en äkta stammis där. Hon sa att hon kom ihåg för länge sedan att jag kom och köpte gardinkappor som jag sydde om till kjolar och att hon tyckte jag var duktig som sydde själv. Jag blev lite varm i hjärtat tack vare henne.

Ikväll ska jag bädda ner mig under täcket och kolla på "Dyngkåt och hur helig som helst" och äta godis. Underbart sätt att avsluta detta allt för kort lov på, puss!

boktips!



jag skulle så himla gärna vilja ha lite boktips, så vilka är era favoritböcker? puss

humlegården, biblioteksgatan, sveavägen, kungsgatan


10:45 anlände jag till tågstationen i nyköping, en halv timme för tidigt. jag satte mig på en bänk, läste i min bok "Sommarbarn" som förövrigt är sjukt bra och väntade in tågets ankomst. jag skulle nämligen till stockholm för att spendera två underbara dagar där tillsammans med Lova.


På tåget läste jag ut min bok och började spåna på ett tal jag ska hålla i svenskan om just denna fantastiska bok. Håkans "äntligen på väg" spelades ur min telefon och tiden flög förbi.



Väl i stockholm mötte jag upp Lova på stationen. Magarna kurrade och vi bestämde oss för att bege oss till Kulturhuset för att äta lunch. Vi åt båda pesto & mozzarella toast, det var väldigt smaskigt! Sedan begav vi oss ut på staden för att införskaffa allt möjligt fint. Men det visste vi inte då.



Morgonen efter vaknade vi upp i Lovas systers lägenhet på Östermalm. Vi gjorde scones och drack chokladte till frukost och hade sedan modevisning för varandra för att prova alla nyinskaffade ting. Vi var så nöjda så!






Vi packade ihop våra saker och begav oss in mot staden igen. Lova lärde mig namnen på alla möjliga platser och gator i stockholm så nu vet jag precis vart Humlegården, Biblioteksgatan, Kungsgatan och Sveavägen ligger, hur underbart? På stan lekte vi franska turister, dvs att vi enbart pratade franska i en timme. Vi var så stolta över oss själva över att vi klarade det!


Efter ytterligare flera timmar shopping gick vi till tågstationen och satte oss på perrongen, självklart alldeles för tidigt (är man tidspessemist så är man). Vi smaskade godis och pratade om allt mellan himmel och jord. På tåget skrev vi lappar till varandra i mitt nya fina skrivblock jag ska ha i min väska. Jag cyklade hem i skymningen och njöt av tanken på att det är höstlov.

Idag ska jag till biblioteket och låna nya böcker, blir så rastlös nu när jag har all tid i världen. Sedan ska jag möta upp bästa lilja för en gosig eftermiddag. Hoppas ni alla får en fin dag, pussar!

RSS 2.0