Mumford and sons genom min kameralins

 
Här är en film jag filmade under Mumford and sons konserten i förrgår. Ni kanske förstår hur magiskt det var. Ååh, finaste Mumford and sons!

tre nya ting

Här har vi klänningen som jag sydde häromdagen när jag var med helene. Är supernöjd!
 
Denna fina klänning fick jag i födelsedagspresent av helene. Tycker om den så himla mycket. 
 
Sist men inte minst denna fina tygpåse jag fått av pappa. Den är införskaffad på peace & love.
 
puss! ♥

sommareufori på peace & love

 
Peace & Love igår var så himla bäst. Vi lyssnade på Bob Marleys son Stephen, åt vårrullar, var allmänt nostalgiska, kollade på Regina Spector som överraskade, träffade massa goa människor och köade samt såg bästa bästa bästa Mumford & sons. Dom var så himla bra, och  Mumford himself spelade tillochmed lite gitarr trots en bruten hand. Ååh, bästa sättet att avsluta årets festivalsommar. Tack pappa och helene för världens finaste dag.
 
 
 

i väntan på dans dans dans

 
Det senaste dygnet har jag spenderat med snyggingen ovan. Vi har haft sy och övernattningsgos. Slutresultaten får ni se senare. Hon är så himla fin min Helene. Imorgon åker vi iväg till Peace & Love så ikväll ska jag steka matsäckspannkakor och ladda kamerabatteriet. Jag är så galet pepp.
 
puss.

peace and love 2011

 
När jag åkte från Borlänge förra året var jag helt säker på att jag skulle komma tillbaka även nästa år. Tyvärr blev det inte riktigt så utan vi bestämde oss för att åka till Hultsfred istället. Även om det var überbra så går det inte att komma ifrån att man längtar tillbaka till Peace & Love.
 
Nu är det bestämt att jag och mina fina vänner ska åka upp dit över en dag till för att se Mumford & Sons och jag är sååå himla glad! Kommer att bli toppen! Så för att fira det gjorde jag i ordning en liten film från förra årets festival.
 
Är det någon där ute i cybervärlden som det finns en chans att man möter på där? ♥ 

a junk of my heart

 
Här är jag och min nya fina klänning från Monki!
 
Det är så himla roligt att det är så många nya som klickat in sig på min blogg. Så till alla er: hej!
 
Kan ni inte berätta någonting fint om sommaren för jag har helt tappat bort sommarkänslan som brukar finnas inuti min kropp. Det kan vara vad som helst, ett fint sommarminne, vad du tycker är det bästa med sommaren eller vad du ska göra denna sommar. puss! ♥
 
 

åtta favoriter i tygpåseform

Hej vänner! Om det är någonting jag har mycket av är det tygpåsar. Här är mina åtta favoriter:
 
1. Detta är mitt senaste tillskott i samlingen, en jättefin äppeltygpåse jag fick av lova i födelsedagspresent! Den ska invigas imorgon. 2. Min fina Håkan Hellström tygpåse som förövrigt är den första av mina Håkanpåsar.
 
3. Denna är egentligen Emmas men jag tycker om den så mycket att jag använder den minst sagt flitigt. 4. Köpt på Peace & Love efter Håkans konsert där som förövrigt var den mest magiska konserten jag någonsin varit på. Därför tycker jag extra mycket om denna påse.
 
5. Min finaste Peace & Love påse. Den har även äran att bära ett rosa bandet-band. 2. Min bästa tygpåse från Monki som jag är helt galet förtjust i.
 
7. Det näst sista tillskottet, världens finaste Hultsfredspåse med inget mindre än Markus Krunegårds autograf på. 8. Denna sydde jag till Emma i present för ett tag sedan. Minns hur jag slet med att få bokstäverna så fina så den kommer alltid vara en favvis.
 
Har ni någon favorit? puss ♥

hearbeat

 
Idag har jag: vaknat upp hemma hos lova, cyklat hem genom en sovande stad, övningskört i flera timmar, hunnit slappna av på riktigt, lyssnat på första avsnittet av sommarpratarna på P1 och ätit paj och jordgubbar.
 
Har dock inte riktigt förstått mig på att det är sommarlov. Befinner mig i något slags mellanläge än så länge. Men vänner, det kommer nog snart ska vi se. puss.
 
 

Det förflutna, det finns inte.

 
Det förflutna. Det finns inte.
Ingenting finns förutom rörelsen som tiden är. Andas. Min andning. Den är en rörelse i tidens rörelse. Jag är här. Jag kan inte vara någon annanstans än här. Ändå kommer det förflutna tillbaka snär som helst och blir som nytt, blir som NU, det utlöses utan förvarning av enkla stimuli. (---)
Urklipp från Tiden av Maria Küchen.
 
När jag fyllde år i söndags fick jag en sådan himla fin present av Emma och Martin, nämligen en premeration på noveller. Jag har redan läst ut den första och väntar med spänning tills jag ska läsa nästa. Åh, här snackar vi en present som passar mig som handen i handsken.

besvikelsen av att träffa en bloggare på riktigt

 

När jag för ett tag sedan, på några meters avstånd, såg självaste Elsa Billgren slogs jag av hur extremt konstig bloggvärlden egentligen är. Det är så skumt att jag kan veta i stort sett allting om henne, vem hennes pojkvän är, vart hon köpt sitt blommiga diadem och vad hon ska göra imorgon, men hon har ingen aning om vem jag är. Lämnar man ut sig själv i sin blogg är detta ett självklart resultatet, men om man väljer att visa en mer romatiserad bild av sitt liv kommer människor istället missuppfatta en och tro att man är någon sorts superwoman som aldrig mår dåligt. Någonting som i sin tur kan generera dålig självkänsla eller dylikt. Hur man än gör blir det fel.

Jag blev först så glad när jag såg Elsa härom månaden. Men sedan kom någon konstig besvikelse när man insåg det självklara, hon är bara en människa, precis som alla andra. Hon stod och huttrade och frös med mungiporna neråt precis som vi andra.

Det är så konstigt det där, att vi lever som i två världar. En som vi kallar verkligheten, full med hämningar och övervägande dåligt självförtroende och en cybervärld, där vi kan göra i stortsett vad som helst utan att behöva ta konsekvenserna för det.

Med detta sagt, hoppas jag alla förstår, att jag verkligen inte är någon superwoman som aldrig är deppig och sur. Jag råkar bara få bloggsug när jag har någonting fint att visa (och har en tendens att glömma bort bloggen i en vecka om jag är stressad, deppig eller dylikt.)

Så glöm inte detta, pussar!


The Kooks

Enda sedan jag kom hem från Hultsfred har jag i stort sett inte lyssnat på någonting annat än The Kooks. Jag är helt fast, inte bara i deras fenomenalt bra musik utan även i Luke Pritchard. Känner mig som tolv år när man var galet kär i Darin och Björn Gustafsson. Det verkar som jag aldrig kommer växa ifrån det där, och ärligt talat gör det inte så mycket. Här får ni ett smakprov på världens bästa band och killen med finaste accenten.

 
 
 
 

grattis finaste du!

 
Tänka sig att min syster fyller 19 år idag. Helt galet. Det spelar ingen roll hur gärna man vill att tiden ska frysas just nu så att hon föralltid ska vara tonåring och bo hemma, för tiden går. På bilderna ovan ser ni den bästa tänkbara systern man kan tänka sig. Finare människa får man leta efter.
 
Grattis på födelsedagen fina du.

in their eyes there is a place that you finally discovered

I tisdags kom Lilja hem till mig. Hon, Emma och jag bestämde oss för att åka iväg och sola och bada men pågrund av extrem blåst och moln varade den trippen bara i en ynka timme. Trevligt hade vi dock ändå.
 

We all need someone to guide us, someone to introduce the show

Eftersom det är sommarlov och jag har sovmorgon bestämde jag mig för att hoppa över lunchen idag och istället äta brunch! Det fick bli amerikanska pannkakor med keso och blåbärssylt, juice och svart Kusmite. Bästa sättet att börja en dag på.

Hultsfred ur ett matperspektiv

Låt oss ta en titt på festivalen ur ett matperspektiv:
 
Nudlar med wokade grönsaker och jordnötsås.
 
Medhaven sallad med allt gott man kan tänka sig.
 
Vita bönor i tomatsås med ciabata, jag har ätit godare saker i mitt liv men det slank ner.
 
Vegetarisk tacotallrik.
 
Helenes och min påhittade tonfiskröra med majs, ärtor och tomatsås. Magnifik!
 
 

hultsfredsfestivalen

Jag är nu hemkommen från fem av de bästa dagarna detta år. Hultsfredsfestivalen levererade och jag och mina fina vänner hade det bäst. Låt oss ta en titt:


Helene och jag hade nog campingens minsta tält och inte nog med den lilla storleken, det läckte in när det spöregnade på nätterna, men inte var vi sura för det: nej! Denna rosa lilla skapelse var mycket gosig att bo i.


Vi bodde precis vid en sjö vilket resulterade i fin utsikt men kyliga vindar.


Ett hej från två tredjedelar av mitt eminenta sällskap.


Lunchpaus i brassestolarna.


Jag var peppad!


Svenne björnstammen blev den första konserten för festivalen.


Vintage Trouble levererade dansmusik och vi svängde på höfterna tills svetten rann.



Sen satte vi oss och väntade i ett par timmar på att det som skulle bli festivalens bästa konsert skulle börja, nämligen...


..THE KOOKS! Åhhhh, ryser fortfarande när jag tänker på det. Finaste bandet, med finaste brittiska accenten, med finaste musiken och finaste kläderna. Tänka sig att jag lyssnat på detta band mer än fyra år och så äntligen fick jag se dom. Eufori.


Fredagen var mestadels solig och fin.




Bästa Bombay Bycycle club överraskade!


Lilja var så himla pepp!



Sen blev det Anna Ternheim. Världens finaste gosmusik. Jag konstaterade även att om jag skulle byta röst med någon på hela denna jord skulle det vara Anna. Så galet fin röst.



Idyll.


Sen blev det dags för den klassiska "rita-på-armarna-under-en-festival". Denna gång fick det bli Helene bredvid en bajamaja och så "De fyra vännerna och Konny".


Bästa bästa bästa Markus Krunegård. Då visste jag dock inte att jag några timmar senare skulle...



...träffa och krama MARKUS KRUNEGÅRD! GAAAAAAAAAH. Peppen på den alltså! Obeskrivlig lycka på hög nivå!


Kasabian överraskade.


Något random band jag inte minns namnet på.


The Cardigans och coola Nina Persson.


Tältmys.


Och när regnet öste ner och skorna var så otroligt blöta fick vi vara lite kreativa och skapade ett par plastpåsestrumpor.


lite mera väntan.


Jag och min fina tältkompis helene/helki/helkistoffen/helge/bäbis. Vad ska man säga? Kärt barn har många namn.


Sen blev det dags för vad som skulle komma att bli min andra favoritkonsert, nämligen THE VACCINES! SÅ HIMLA HIMLA HIMLA BRA. Bättre får man leta efter.



fint.


När vi vaknade i söndags var det ingen vanlig söndag, nej det var nämligen min födelsedag! Inte alla som spenderat sin fölsis med att packa ner blöta tält och packa. Så himla konstigt att festivalen bara tog slut helt plötsligt men jag var inte deppiga för det. Jag skulle ju få komma hem till en riktig säng, en dusch och så tårta och presenter.


slutligen: här är campet som enligt mig vinner priset för det äckligaste/trasigaste/minst charmiga campet. (observera: detta är alltså inte vårat camp) 

annars har jag också: hjälpt en tjej att ta bort en padda som var under hennes tält, pratat med random människor om allt från dialekter till om vi bor i Vimmerby eller inte, fått födelsedagssång x2 och kramar från människor jag inte känner efter tolvslaget på min fölsis, dansat ut alla känslor till Familjen, ätit som en ko, sovit ytterst få timmar, snubblat på tält, spillt linssoppa över hela mig och haft de mest minnesvärlda stunder med världens finaste vänner.

sommaren snurrar fort.




I sommar ska jag
njuta, jobba, leva festivallivet och göra allt roligt som hamnat i skymunda pga allt plugg. Jag har sett fram emot denna sommar så himla länge så jag tror den kommer bli toppen!

Bästa med sommaren är friheten. Om jag vill vara vaken hela nätterna eller sova hela dagarna är det okej. Jag kan vara hemma om jag vill eller åka på en spontantripp med fina vänner. Det finns ingen som kan säga åt mig vad jag ska göra eller inte göra. Bara den känslan är helt obeskrivlig.

Sämsta med sommaren är Möjligtvis mygg och getingar.



Bästa sommarsysslan är att möta upp en fin vän för en picknick, ha med sig jordgubbar och chokladbollar och bara njuta av sommar och ledighet.

Ultimata sommarklädseln är när jag precis har solat eller badat och slänger på mig min bananklänning som jag tycker så mycket om. Den flyger så fint i vinden och gör att man känner sig somrig och fri.

Drömsommarresan
går till Indien, Paris, tågluffning runt i Europa eller Asien eller någon by i Afrika. Ja, ni hur ju själva: jag vill åka typ överallt. Jag är så himla peppad på att se olika kulturer och hur människor lever på andra kontinenter.



Finaste sommarminnet
måste vara förra året när jag var på Peace & Love. Jag och gänget hade en jättefin dag och sen äntligen fick jag träffa min fina Lilja igen, vi såg tillsammans på Håkan Hellström i en av de finaste sommarnätterna man någonsin kan tänka sig.

Bästa platsen på sommaren är på festival eller på västkusten i mormor och morfars stuga.

Godaste glassmaken Jag jobbar ju på ett glasscafé där jag får äta hur mycket glass jag vill (TJOHO!) så jag har kommit fram till att dem godaste är: Kaktus & citronsorbet, Polka, Caramel Macadamia (trots att jag inte är någon sucker för kolaglass) och hallon & saltlakrits.




Morgondagens sommarsysslor
jag befinner mig på Hultsfred och ska bland annat se The kooks! PEPPEN!

På midsommar
kommer jag att jobba! Det är ju många som vill köpa glass denna dag och det har jag ingenting emot.

Om jag var en blomma skulle jag vara
en prästkrage. De är ju så himla fina.




Bästa sommardoften
även om jag är gräsallergiker får det lov att bli: gräs, jordgubbar, solbränd hud och doften av de nygräddade våfflorna där jag jobbar.

Den här sommaren kommer bli helt galet fantastisk.


liberté





Nu sitter jag antagligen och gottar mig i en brassestol på campingen eller framför en grym konsert på festivalområdet. Sålänge får ni ta er en titt på min jättefina klänning jag köpte häromdagen. Den är från H&M och kostade ynka 99 kr.

Peace out.

elva veckors frihet

Även om det mesta förra veckan handlade om min systers student så fick ju faktiskt jag sommarlov också! Vi tar en titt på bilder från den två timmar långa avslutningen:


Lova var fin som vanligt.


Jag hade improviserat ihop en galen 60-tals frisyr.



Vi var i en fin trädgård och alla musikelever uppträdde vilket gjorde mig så himla taggad till nästa år när jag också ska få ha musik på schemat!


Hej!


Lite tårta på det.


Såhär glad var jag över 11 veckors frihet!


Och sen, det ögonblick vi väntat på så länge: SOMMARLOV!

Om två timmar exakt sätter jag mig på bussen till stan för att sedan åka till HULTSFRED! Jag är så peppepeppeppepp!!!! Även om jag befinner mig mer än trettio mil bort tycker jag ni kan ta och kika in här för lite uppdatering kommer! puss ♥

Ett hej från mig och favoritklänningen.




I dag är en sådan där dag där allting bara känns så himla rätt. Här kommer en liten lista på allting som får mitt hjärta att slå några extra slag:
♥ Jag packar som en tok för att imorgon åker jag ner till småland och HULTSFREDSFESTIVALEN!
♥ Jag har världens finaste vänner (läs: Lilja, Helene, Lova, Emma)
♥ Jag har världens finaste jobb i plural som bara gör mig så lycklig.
♥ I dag ringde telefonen, och jag blev erbjuden ett sommarjobb på en lunchrestaurang i stan. Det tog emot lite när jag var tvungen att tacka nej men hon skulle återkomma i höst vilket innebär att ett höstjobb eventuellt är fixat!
♥ I dag ska jag möta upp Helene för matshopping!
♥ I går var första offficiella sommarlovsdagen.
♥ Om fem dagar fyller jag sjutton år!

Ett stycke student

























I fredags tog min fina syster Emma studenten, och det är väll svårt att undgå genom bilderna vilken fantastisk dag det var. Jag grät som en ko när hon sprang ut och somnade med ett leende på läpparna. Tänka sig att min syster har tagit studenten, herregud. Det gäller väll helt enkelt att acceptera att tiden går och saker förrändras men innerst inne vill jag nog att vi förevigt skulle vara fem år och bo hemma. Men tiden går och det är väll bland det enda som mänskligheten inte kan ändra på (än).

Grattis återigen bästa vän! ♥


The Vaccines, Markus Krunegård, Mumford and sons & The Kooks



Om exakt 11 dagar far jag ner till småland för Hultsfredsfestivalen. Peppen är stor, men lite extra slår mitt festivalhjärta för dessa fyra musikaliska akter jag snart ska få se.

Är det någon annan där ute som man kan komma att möta på i Hultsfred denna tid?


RSS 2.0